Yetim Bursu

01.01
Paylaş:
Bağış Yapın

İyilik, yüzlerinizi doğu ve batı taraflarına çevirmeniz(den ibaret) değildir. Asıl iyilik, Allah’a, ahiret gününe, meleklere, kitap ve peygamberlere iman edenlerin; mala olan sevgilerine rağmen, onu yakınlara, yetimlere, yoksullara, yolda kalmışa, (ihtiyacından dolayı) isteyene ve (özgürlükleri için) kölelere verenlerin; namazı dosdoğru kılan, zekâtı veren, antlaşma yaptıklarında sözlerini yerine getirenlerin ve zorda, hastalıkta ve savaşın kızıştığı zamanlarda (direnip) sabredenlerin tutum ve davranışlarıdır. İşte bunlar, doğru olanlardır. İşte bunlar, Allah’a karşı gelmekten sakınanların ta kendileridir. (Bakara Suresi, 177. Ayet)

Savaşın, kıtlığın, kavganın ardında bıraktığı en büyük dramı öksüzler ve yetimler yaşıyor. Ailelerini kaybeden bakıma muhtaç bu çocuklar istemedikleri yaşamlara sürükleniyor; akrabaları varsa onların yanına, yoksa daha kötü şartlarda farklı bir dünyada istemedikleri yaşamlara zorlanıyorlar.

Maruz kaldıkları yaşamlarda organ kaçakçılığı, çocuk işçiliği, fuhuş ve cinayet gibi ruhsal ve bedensel olarak ömrü boyunca unutamayacakları yaraların sahibi oluyorlar. Sahipsiz kalan bu yetim ve öksüz çocuklar, koruma altına alınmadığı sürece farklı amaçlarla kullanılmaya devam edileceklerdir.

Kendi başlarına yeniden hayata tutunmaları çok zor olan bu yetim ve öksüzlerin topluma kazandırılması için çalışmalarımız gece gündüz durmadan sürüyor. Yetimhaneler inşa ederek eğitim, barınma, gıda, sağlık gibi temel ihtiyaçlarının yanında sevgi ve ait olma gibi psikolojik ihtiyaçların da giderilmesi için çalışmalarımız son hızıyla devam ediyor. Fıtraten ait oldukları din olan İslam’ı doğru, güvenilir şekilde anlamaları, yaşamaları ve uygulamaları için gerekli ortamı sağlayıp hem topluma hem de İslam dinine uygun niteliklere sahip insanlar olmaları için üstün çaba gösteriyoruz.

Aile şefkatinden mahrum kalan ve bakıma muhtaç bu çocukların eğitim, gıda, sağlık gibi temel ihtiyaçlarının karşılanması gerekiyor. Dün nasıl bunlara sahip çıktıysak bundan sonra da bu yetim ve öksüzlerin hayatta kalma çabalarına destek olmalıyız. Ancak bu faaliyetleri siz değerli bağışçılarımızın maddi ve manevi desteğiniz olmadığı sürece bir kişi eksik olarak yapıyoruz. Çoğunluğu Müslüman coğrafyasında olan bu yetim ve öksüzleri, misyonerlik faaliyetleri neticesinde kendi amaç ve vizyonlarına göre yetiştirip kullanılan kurumlara karşı bakımını üstlenmeye davet ediyoruz.

Yapacağınız yetim yardımları sadece onun değil, sizin de hayatınıza dokunacak. Mazlum, öksüz ve yetimlerin hayata tutunma çabalarını yeşertmek ve geleceğe umutla bakmaları için bağışçımız olun.

Kur'ân-ı Kerim'in tamamını ezberleyen kişilere "hafız" denir. Kur'ân'ın tamamını ezberleyenlere "tam hafız", yarısını ezberleyenlere ise "yarım hafız" denir. Çoğulu "huffaz, hafaza ve hafizûn" olarak kullanılır. Hafızlık, koruyan, himâye eden, gözeten anlamlarına gelmek üzere Allahu Teâlâ hakkında kullanılır.

Kitabımız Kur'ân-ı Kerim'de, "Allah, hafızların (koruyanların) en hayırlısıdır" (Yusuf, 12/64. Ayetler) ve "O zikri (Kur'ân'ı) biz indirdik biz' ve Onun koruyucusu da elbette biziz!" (el-Hicr Suresi, 15/9. Ayetler) şeklinde buyurulmaktadır. Hz. Peygamber (s.a.s)'in sağlığında Kur'ân Kerim âyetleri ve hadisler yazıyla tespit edilmiştir. Tespit edilen bu hadisler hafızlar tarafından ezberlenmiş ve muhafaza edilmiştir. Kur'ân-ı Kerim’in toplanmasını hızlandıran sebeplerden en önemlisi de ezber yapan hâfızların cihad yaparken meydanlarda şehid olmasıdır. Bir Hadis-i Şerif’te Kur'ân-ı Kerim’i ezberlemek teşvik edilmekte ve hâfızların özelliği belirtilmektedir.

Müslümanlar olarak çocuklarımızın eğitim seviyesini yükseltmek, erdemli ve faziletli birer kul olmanın ve buna bağlı olarak da düzgün bir toplumun yeşermesi için çalışmalar yürütüyoruz. Bu çalışmalarla birlikte nitelikli ve bilgili hafız çocuklar yetiştirerek topluma kazandırmayı amaçlıyoruz. Kimliğimizin muhafaza edilmesi noktasında hafızlarımıza bu aşamada büyük görev düşmektedir.

Temel Kur’ân-ı Kerim öğretimiyle başlayan hafızlık kursu eğitimimiz 2 senelik bir süreyi kapsamaktadır. Bilinçli birer mümin olmaları için bu süreci en ince titizlikle yürütüyoruz. Hafızlık kurumuna teşvik edici çalışmalar yürütüyoruz. Ülkenin ve ümmetin bilgi taşıyıcı fertleri olmaları için büyük çabalar sarf ediyoruz.
Bu amaçla vakfımız hafızlık kursu çalışmalarına son sürat devam etmektedir. Kurulduğu günden beri nitelikli hafızlar yetiştirebilmenin hayalini kuruyoruz. Bilgisiz, cahil bir nesle karşı bilgili ve nitelikli hafızların yetiştirilmesi sizlerin vesilenizle olacaktır.

Gece gündüz demeden çalışmalarını sürdüren hafızlarımız, gelecek nesiller için bir ışık olmanın hayaliyle yaşıyorlar. Ancak bu kutsal görevi üstlenen hafızlarımızın eğitim giderleri ve ihtiyaçları bulunuyor. Bu ihtiyaçların giderilmesi için maddi desteğe ihtiyacımız var.

Hayırsever bağışçımız olarak bu kutsal vazifeyi gerçekleştirmek isteyen genç evlatlarımızın, kardeşlerimizin hayallerini, ideallerini gerçekleştirelim.